15-12-2010

Herinrichting Molenerf gaat door

Na intensief overleg met de Gemeente Groningen en de Molenstichting  Hunzingo en mijzelf, zijn alle voorwaarden aanwezig voor een herinrichting van het molenerf aan de Molenstreek 1 te Groningen.

Card image cap

Kadastraal is de korenmolen Wilhelmina bedeeld met een miniem molenerf. Onderdeel van dit project is een grondruil van L.M.Wiersma van en naar de Gemeente Groningen. De aan het molenerf grenzende grond wordt door de Gemeente Groningen aan de Molenstichting ter berschikking gesteld, dit wordt notarieel vastgelegd.
Dit geeft de ruimte om het nieuwe, grotere molenerf te verbeteren. De Gemeente Groningen heeft dit project onder haar hoede.

Buiten deze herinrichting wordt binnenkort de molen voorzien van  drinkwater en riolering, tevens zijn er diverse onderhoudsprojecten gepland voor 2011.

In aansluiting met de bouw van 4 appartementen met een hoog C2C gehalte, worden bij de verbetering van het molenerf ook C2C elementen ingebracht. De inrichting van het molenerf en het pleintje wordt op elkaar afgestemd.
Vorderingen zijn hier te volgen!