title

Inspiratiecentrum Voedselbos te Glimmen BOUWINFORMATIE

BOUWINFORMATIE VOOR MEEBOUWENDE VRIJWILLIGERS

Voordat je naar Glimmen loopt, fietst of rijdt, om mee te helpen bouwen kijk dan eerst naar de actuele bouwinformatie hieronder.

Bekijk project >>
title

Inspiratiecentrum Voedselbos te Glimmen

Tweelingzussen Madeleine en Marlies Duran starten een Voedselbos in Glimmen. Een voormalige boomkwekerij wordt in de komende jaren getransformeerd tot een voedselbos. Klik hier om er van alles over te lezen

Bekijk project >>
title

D.N.A.-appartementencomplex

Zeven jaar deed Maarten Wiersma erover om zijn circulaire bouwmethode uit te denken. Jaren vol research, ontwerpen, berekeningen maken, en vergunningen aanvragen.

Bekijk project >>
title

Pilot kantoorgebouw

Voordat de D.N.A.-appartementen aan de Molenstreek konden worden gebouwd, moest er eerst het een en ander worden uitgetest. Daarnaast had Maarten een ruimer kantoor nodig voor ABC2C, dus dit robuuste pilot- en kantoorgebouw aan de rand van het erf slaat twee vliegen in één klap.

Bekijk project >>
title

Circulaire kamer in B&B Woldstee

In Bed & Breakfast Woldstee van Saskia in't Veld, aan de Wolddijk 103a, is de eerste Circulaire kamer opgeleverd. De nieuwe kamer heet 'De Grutto’ en is te boeken via deze site.  

Bekijk project >>
title

De Biotoop Biomassakachel

De Biotoop in Haren zat met twee problemen: een torenhoge energierekening en een hoop waardeloos, nat snoeihout. Maarten bedacht een oplossing: het plaatsen van twee robuuste biomassakachels.

 

Bekijk project >>
title

Het Tuinhuis

In de zomer van 2012 bouwde Maarten dit circulaire tuinhuis. Dit tuinhuis bestaat helemaal uit gebruikt materiaal, dat ooit voor hele andere doeleinden is ontworpen, zoals draglineschotten, grindtegels (die hier worden ingezet als wandmateriaal), lavastenen en opvallende schuurdeuren die reeds drie andere bestemmingen hebben gehad. 

Bekijk project >>
title

De Demontabele studio

In 2011 werd ABC2C benaderd door drie producers, die een nieuwe studioruimte nodig hadden. Er moest een geluidwerende opnameruimte komen in een bestaand gebouw, in een bewoonde omgeving. Het budget was beperkt, er was een hoop massa nodig voor het isoleren van lage tonen, en het geheel moest demontabel zijn.

Bekijk project >>
title

Gevelrenovatie hoogbouw RUG

Dit project gaat over een gebouw van 67 meter hoog, gebouwd omstreeks 1970. Het oorspronkelijke project was het vervangen van het dubbelglas, dit vanwege lekke ramen en tochtklachten. Binnen de aanwezige budgetten is dit project gepromoveerd tot een duurzaam, innovatief project. 

Bekijk project >>
title

Overige projecten

In de loop van de jaren bracht Maarten allerlei groene ideeën in de praktijk. Hij ontwierp een Stamtafel van herbruikbare koperen installatiebuizen en een oude labtafel, robuuste bakken voor planten en boompjes, en ook richtte hij, samen met een aantal buurtgenoten, het molenerf opnieuw in.  

Bekijk project >>